Menu
0
Ga samen op avontuur
Prikkel de fantasie
Makkelijk wisselbare thema's
Levertijd binnen 1 week
19Dec2021
DIY het maken van je speeltafel

DIY het maken van je speeltafel

Door: Speel-tafels.nlReacties: 0

Je kan kiezen voor goedkoop hout, je kan ook kiezen voor wat luxer hout om de speel-tafel wat meer uitstraling te geven. Beide is goed. Laat bij de bouwmarkt het hout direct op maat snijden. Mochten ze deze lengte niet hebben? Geen probleem, hou de maten aan maar verdeel dit over 2 delen.

Je gaat dit maken:

Maatvoering Speel-tafels.nl

 

Hout wat je nodig bent:

Maatvoering speel-tafels.nl

Let dus op, je kan ook de lengtemaat van 339 CM verdelen over 2 delen van 169,5CM, geen probleem! Koop vooral voor de achterwand dun hout. Bijvoorbeeld MDF plaat. Even rekening houden met de hoogte van de achterwand. Deze zal je namelijk bevestigingen aan de onderplaat. We weten niet welk hout je gaat gebruiken en hebben dus ook geen maatvoering hiervan. Maar dit zal dus enkele CM's meer zijn. Wat belangrijk is dat je de binnenmaat juist hebt (339 CM bij 39 CM) zowel voor de onderplaat als de achterplaat. 

 

Kies je poten

Koop je kant en klare poten, dat kan! Goedkoper is vaak om zelf de poten te maken. Ik heb hier 2 opties voor jullie uitgewerkt. Wat voor je zelf prettiger werkt. Zorg er wel voor dat je, mocht je gaan voor de volledige breedte van 3.39m je wel 3 set poten (links, rechts en in het midden) moet kopen. Eigenlijk maakt de hoogte van de poten niet heel veel uit, maar wij adviseren ongeveer 50 CM (standaard maat) aan te houden. Dit vinden kinderen vaak een prettige hoogte om te spelen.

Poten-onder-speel-tafel

 

Als je het hout eenmaal in huis hebt kan je aan de slag.

Monteren

Een accu-boormachine, een paar houtschroeven en een beetje houtlijm. Meer heb je eigenlijk niet nodig. 

Gereedschap-voor-speel-tafels

Daar gaan we dan, de letters "a" staan voor de variant met de balkjes als poten. Je kan hier natuurlijk zelf ook een andere oplossing voor bedenken. DIY! :) 

 

 

Heb je de plank uit een gedeelte kunnen zagen, hartstikke mooi, dan is onderstaande plaatje op jou van toepassing. Zo niet, geen probleem, maar zorg even voor een verbinding tussen die 2 delen. Daar zijn de wereld aan oplossingen voor. Bijvoorbeeld een klein plankje aan de onderkant welke je vastzet aan beide delen om de 2 delen te verbinden. 

 

Zijplankjes en voorplank erop, even lijmen en boren. (altijd even voorboren om de plank niet kapot te schroeven). Deze zijplankjes zijn ideaal om het speelgoed op de plek te houden. Door de opstaande rand valt het speelgoed er niet af. Ideaal! 

Nu de achterplaat erop, vastlijmen. Goed vastschroeven in de zijkant en in de achterkant. 

 

Als alles mooi stevig in elkaar zit dan zijn we klaar om het thema te bevestigen. Wist je dat we verschillende mogelijkheden hebben om de thema's te bevestigen? Bekijk deze pagina. 

Let wel op, deze handleiding is gemaakt om je op weg te helpen, maar meet zelf even goed alles uit. We nemen geen verantwoordelijkheid voor bovenstaande instructie. 

Hulp nodig met het maken van een speel-tafel? We hebben een complete handleiding waar elke handige klusser mee aan de slag kan gaan.

>Download de complete handleiding (PDF)

Heb je geen handige klusser in je netwerk? Via deze link kan je heel gemakkelijk zelf een klusser inhuren. Geef de handleiding aan hem om van te voren een prijs af te stemmen. 

>Link naar klusser inhuren

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Als eerste nieuwe thema's met korting in je mail?

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.